Έλξη.

Εγγραφείτε στο φόρουμ, είναι εύκολο και γρήγορο

Έλξη.

Έλξη.

Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Έλξη.

Καλωσήρθες στο φόρουμ της Έλξης ! Οι απόψεις των μελών του φόρουμ είναι προσωπικές. Είσαι ο μόνος υπεύθυνος για την σωστή ή λανθασμένη χρήση των πληροφοριών που δημοσιεύονται. Επίσης, για να είσαι εδώ, πρέπει να είσαι ΑΝΩ ΤΩΝ 18 ΕΤΩΝ.

+7
kostas92
gorginos
Canello
amor-1
qwerty
FromDaStreets
epido3os_erastis
11 απαντήσεις

THE SECRET (TO MYΣTIKO)

epido3os_erastis

Αριθμός μηνυμάτων : 26
    Ημερομηνία εγγραφής : 31/05/2011

THE SECRET (TO MYΣTIKO)  Empty THE SECRET (TO MYΣTIKO)

Δημοσίευση  epido3os_erastis Κυρ 5 Ιουν - 10:02:35

THE SECRET (TO MYΣTIKO)

Συγγραφέας: RHONDA BYRNE
    Εκδότης: ΛIBANH
    Κωδικός Αριθμός: 019.3321
    ISBN: 978-960-14-1582-6
    Διαθεσιμότητα: Άμεσα διαθέσιμο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ αυτό το βιβλίο, παιδιά. Προσφέρει μεγάλη ψυχολογική στήριξη και βοήθεια. Σας μυεί στη συμπαντική αφθονία και σας εξηγεί
    με ποιο τρόπο το σύμπαν συνωμοτεί υπέρ μας, για να αποκτήσουμε αυτό που επιθυμούμε περισσότερο, ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ και αν είναι αυτό, σε οποιοδήποτε τομέα της ζωής μας και να ανήκει. Εξηγεί με ποιο τρόπο το σύμπαν κινεί ανθρώπους, γεγονότα, συνθήκες και καταστάσεις έτσι, ώστε να αποκτήσουμε αυτό που διακαώς ποθούμε, όπως επίσης εξηγεί και ένα νέο νόμο της φυσικής, ΤΟ ΝΟΜΟ ΤΗΣ ΕΛΞΗΣ (δηλαδή το όμοιο προσελκύει μαγνητικά το όμοιό του. Το "όμοιο" μπορεί να αναφέρεται σε όμοιες σκέψεις, όμοια συναισθήματα, όμοιες πράξεις, όμοιες λέξεις, όμοιες συμπεριφορές κλπ). Και είναι όντως απίστευτη η μαγεία και η αφθονία που υπάρχει στο σύμπαν.

Περιγραφή:
    Tο Bιβλίο της Έλξης Κρατάτε στα χέρια σας ένα Μεγάλο Μυστικό...

"Το Μυστικό" κληροδοτήθηκε μέσα από τους αιώνες, και ήταν πολλοί εκείνοι που το πόθησαν, το επιβουλεύτηκαν, το έκλεψαν και το αγόρασαν με αντίτιμο τεράστια χρηματικά ποσά. Αυτό το προαιώνιο "Μυστικό" ήταν προσβάσιμο σε κάποιους ανθρώπους -εφευρέτες, επιστήμονες, θεολόγους, επιχειρηματίες, στοχαστές, καλλιτέχνες- κι ανάμεσα σε αυτούς που κατανόησαν τη θαυματουργή δύναμή του συγκαταλέγονται ιστορικές προσωπικότητες όπως ο Πλάτωνας, ο Γαλιλαίος, ο Μπετόβεν, ο Έντισον, ο Κάρνεγκι, ο Αϊνστάιν, ο Μπλέικ. Τώρα το Μυστικό αποκαλύπτεται σε όλο τον κόσμο.

"Ταξιδεύοντας σε τούτες τις σελίδες και γνωρίζοντας το Μυστικό, θα ανακαλύψετε με ποιο τρόπο θα μπορέσετε να έχετε, να είστε ή να κάνετε ό,τι θελήσετε. Θα ανακαλύψετε ποιοι πραγματικά είστε. Θα ανακαλύψετε το αληθινό μεγαλείο που σας περιμένει". (απόσπασμα από την εισαγωγή)

Όπως όλοι μας, έτσι και η συγγραφέας Ρόντα Μπερν ξεκίνησε κάποια στιγμή το δικό της οδοιπορικό ανακάλυψης. Κάπου στην πορεία, συγκέντρωσε μια καταπληκτική ομάδα από συγγραφείς, ιερείς, διδασκάλους, σκηνοθέτες, σχεδιαστές και εκδότες -όλους αυτούς που δούλεψαν μαζί της για να παραδώσουν το Μυστικό στον κόσμο και, μέσα από το όραμά της, να φέρουν χαρά σε εκατομμύρια ανθρώπους. Στους συντελεστές συμπεριλαμβάνονται οι: Τζον Ασάραφ, Μάικλ Μπέρναρντ Μπέκγουιθ, Λι Μπράουερ, Τζακ Κάνφιλντ, δρ Τζον Ντεμαρτίνι, Μαρί Ντάιαμοντ, Μάικ Ντούλι, Μπομπ Ντόιλ, Χέιλ Ντάουσκιν, Μόρις Γκούντμαν, δρ Τζον Γκρέι, Τζον Χέιγκλιν, Μπιλ Χάρις, δρ Μπεν Τζόνσον, Λόραλ Λανγκεμάιερ, Λίζα Νίκολς, Μπομπ Πρόκτορ, Τζέιμς Ρέι, Ντέιβιντ Σίρμερ, Μάρσι Σίμοφ, Τζο Βιτάλε, δρ Ντένις Γουέιτλι, Νιλ Ντόναλντ Ουόλς και Φρεντ Άλαν Βολφ.

Τιμή βιβλίου: περίπου €15

(Για οποιεσδήποτε απορίες, παρακαλώ μη διστάσετε να με ρωτήσετε. Θα χαρώ πολύ να βοηθήσω)

FromDaStreets
    Mέλος
    Mέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 324
    Ημερομηνία εγγραφής : 28/04/2011

THE SECRET (TO MYΣTIKO)  Empty d

Δημοσίευση  FromDaStreets Κυρ 5 Ιουν - 10:47:11

Ενδιαφερον δειχνει.θα μπορουσαμε να το παραγγειλουμε απο καπου η το εχουν ολα τα βιβλιοπωλεια;
    epido3os_erastis

THE SECRET (TO MYΣTIKO)  Empty Απ: THE SECRET (TO MYΣTIKO)

Δημοσίευση  epido3os_erastis Κυρ 5 Ιουν - 11:37:50

Για παραγγελίες δεν ξέρω, αλλά με παραγγελία σου έρχεται πιο ακριβό, γιατί χρεώνουν και έξοδα αποστολής με κούριερ. Το έχουν, όμως, όλα σχεδόν τα βιβλιοπωλεία, ιδίως τα πολύ μεγάλα, όπως Μαλλιάρης, Ιανός κ.ά. Πήγαινε σε ένα οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο και ζήτα το μυστικό της rhonda byrne (the secret, rhonda byrne). Το έχει και στα ελληνικά και στα αγγλικά. Διαβασέ το και δε θα χάσεις. Αξίζει πραγματικά!!!
    qwerty
    Mέλος
    Mέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 706
    Ημερομηνία εγγραφής : 08/07/2009

Δημοσίευση  qwerty Δευ 6 Ιουν - 7:03:22

epido3os_erastis έγραψε:
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ αυτό το βιβλίο, παιδιά. Προσφέρει μεγάλη ψυχολογική στήριξη και βοήθεια. Σας μυεί στη συμπαντική αφθονία και σας εξηγεί
    με ποιο τρόπο το σύμπαν συνωμοτεί υπέρ μας, για να αποκτήσουμε αυτό που επιθυμούμε περισσότερο, ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ και αν είναι αυτό, σε οποιοδήποτε τομέα της ζωής μας και να ανήκει.

το υπογραμισμενο το συζηταμε

το υπολοιπο ομως οχι

δλδ για τους ανθρωπους που πεθαινουν απ την πεινα δεν ευθυνεται η κοινωνικη αδικια αλλα το οτι δεν το επιθυμουν αρκετα??
    epido3os_erastis

Δημοσίευση  epido3os_erastis Δευ 6 Ιουν - 8:06:57

Όχι φίλε μου όλο το κομμάτι αυτό θα συζητήσουμε

Το βιβλίο αναφέρεται ειδικά σ' αυτό το σημείο σε ένα κεφάλαιό του. "Το μυστικό στον κόσμο". Το ότι κάποιοι άνθρωποι (αδέλφια μας κι αυτοί), ιδίως στις τριτοκοσμικές χώρες, υποφέρουν από πείνα, δείψα, κακουχίες, υπερβολικό κρύο ή αφόρητη ζέστη, είναι ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός.
    Όμως, με το να μιλάμε για μια τέτοια κατάσταση σε φίλους, συγγενείς, στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο, να διαδηλώνουμε εναντίον της πείνας και της κοινωνικής αδικίας (όπως λες) και της κοινωνικής ανισότητας, να διαβάζουμε εφημερίδες με τεράστιους υπογραμμισμένους τίτλους, τότε το θέμα της αδικίας, της πείνας και της ανυπόφορης ζωής των συνανθρώπων μας παίρνει τεράστιες διαστάσεις, επεκτείνεται, μεγαλώνει και η μάστιγα της πείνας και της αδικίας θεριεύει και τυραννά ολοένα και περισσότερο. Το Συμπαν συνωμοτεί ΕΝΑΝΤΙΟΝ μας έτσι με την ίδια μας τη θέληση...

Τι πρέπει να κάνουμε, λοιπόν, εμείς γι' αυτό;

Σίγουρα μπορούμε να προσθέσουμε και εμείς το λιθαράκι μας σε αυτήν την κατάσταση, προβαίνοντας στις εξής ενέργειες, για το καλό μας και για το καλό των συνανθρώπων μας:

1. Να μη βλέπουμε τηλεόραση (ειδήσεις, εκπομπές), να μη διαβάζουμε εφημερίδες που φέρουν πηχιαίους τίτλους με την κατάσταση
    Ας ενημερωνόμαστε μόνο για το τι συμβαίνει, αλλά ας μην βομβαρδιζόμαστε συνεχώς από τα ΜΜΕ που θυσιάζουν τα πάντα στο βωμό του κέρδους, της τηλεθέασης και της ακροαματικότητας.

2. Να κάνουμε θετικές σκέψεις γι' αυτούς τους ανθρώπους και να τους τις στέλνουμε με όλη μας την αγάπη.

3. Να συνεισφέρουμε με όποιο τρόπο μπορούμε στο να βοηθηθούν οι άνθρωποι αυτοί (με δωρεές, φιλανθρωπίες). Ας είμαστε "άνθρωποι"

4. Να μη συμμετέχουμε σε διαδηλώσεις εναντίον της πείνας, ανεργίας (και οτιδήποτε έχει την έννοια της έλλειψης και της στέρησης μέσα)

Εξάλλου το λέει και "στο μυστικό" αν θέλεις να βοηθήσεις δημιουργικά την κατάσταση αυτή, τότε να συμμετέχεις σε διαδηλώσεις που είναι υπέρ στο να δοθούν ρούχα και φαγητό στους ανθρωπούς αυτούς.

Η μητέρα Τερέζα έλεγε " Δε θα συμμετέχω ποτέ σε αντιπολεμικες οργανώσεις. Όταν δημιουργήσετε φιλειρηνικες οργανώσεις, τότε καλέστε με"

Καταλαβαίνουμε τη διαφορά;

Προσοχή στις αρνητικές δηλώσεις και λέξεις --> φέρνουν αρνητικό αποτέλεσμα (διότι ενεργοποιούνται αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα)

Δε λέμε όχι στην πείνα : ΑΛΛΑ Ναι στην παροχή τροφής. (1) Η πείνα φέρνει περισσότερη πείνα και
    (2) η παροχή τροφής φέρνει περισσότερη παροχή τροφής
    => το σύμπαν συνωμοτεί κατά ( στην 1 περιπτωση) και υπέρ (στη 2 περίπτωση),
    εξάρταται από τον τρόπο έκφρασης και όλης συμπεριφοράς...

ΑΣΧΕΤΟ (μα σχετικό - βοηθά στην κατανόηση του όλου σκεπτικού)--> Δε λέμε "Δε θέλω να αργήσω" :ΑΛΛΑ "θέλω να είμαι στην ώρα μου"
    Δε λέμε όχι στα ναρκωτικά :ΑΛΛΑ ναι στη ζωή (και μονο αυτό)

qwerty
    Mέλος
    Mέλος

Δημοσίευση  qwerty Τρι 7 Ιουν - 3:44:38

qwerty έγραψε:

δλδ για τους ανθρωπους που πεθαινουν απ την πεινα δεν ευθυνεται η κοινωνικη αδικια αλλα το οτι δεν το επιθυμουν αρκετα??

απαντησε μου με δικα σου λογια αυτην την φορα Wink

epido3os_erastis

Δημοσίευση  epido3os_erastis Τρι 7 Ιουν - 4:37:10

Δικά μου λόγια είναι. Απλά χρησιμοποίησα κάποιες εκφράσεις και αναφορές από το βιβλίο. Τι λέει αυτό, αλλά και πώς εγώ το αντιλαμβάνομαι και το μεταδίδω παρακάτω και σε άλλους.
    qwerty
    Mέλος
    Mέλος

Δημοσίευση  qwerty Τρι 7 Ιουν - 23:19:42

epido3os_erastis έγραψε:

Το βιβλίο αναφέρεται ειδικά σ' αυτό το σημείο σε ένα κεφάλαιό του. "Το μυστικό στον κόσμο". Το ότι κάποιοι άνθρωποι (αδέλφια μας κι αυτοί), ιδίως στις τριτοκοσμικές χώρες, υποφέρουν από πείνα, δείψα, κακουχίες, υπερβολικό κρύο ή αφόρητη ζέστη, είναι ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός.

το οποιο οφειλεται στην κοινωνικη αδικια ή στο οτι δεν επιθυμουν αρκετα κατι καλυτερο για την ζωη τους και ετσι δεν το "ελκυουν"?
    τι λες??

epido3os_erastis

Δημοσίευση  epido3os_erastis Τετ 8 Ιουν - 2:46:32

Ίσως και να οφείλεται και στα δύο. (α) στην κοινωνική αδικία που άθελα ή ηθελημένα τους καταδυναστεύει και (β) στους ιδίους και στον τρόπο που έχουν μεγαλώσει. Συνήθως όταν κάποιος μεγαλώνει με δυσκολίες, τις κουβαλά μαζί του (ως το κομμάτι του εαυτού του που έχει παντελώς αποτύχει), όπου κι αν πάει. Χρειάζονται έναν άνθρωπο που θα μπορέσει να τους δείξει το κομμάτι του εαυτού τους που μπορεί να επιτύχει. Ίσως πολλούς "πρέσβεις καλής θελήσεως", όπως την Angelina Jolie και άλλους διασήμους. Σίγουρα κι αυτοί αξίζουν να είναι ευτυχισμένοι. Μπορεί, όμως, να καταδικάζουν και οι ίδιοι τον ίδιο τους τον εαυτό σε αυτή τη μιζέρια και την εξαθλίωση, διότι μπορεί να μην έχουν πολλές γνώσεις, όπως αυτογνωσία (εαυτός + γιγνώσκω = γνωρίζω τον εαυτό μου). Άλλωστε, όλοι τους σχεδόν είναι απαίδευτοι. Πάντως, χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή αυτοί οι άνθρωποι. Χρειάζονται κάθε είδους στήριξη: ψυχολογική στήριξη, ψυχική ενδυνάμωση, συμβουλές, φαγητό, ρούχα, νερό... Όλα έχουν το σκοπό τους σε αυτή τη ζωή. Όλα για κάποιο λόγο γίνονται. Τίποτα δε γίνεται τυχαία και χωρίς τη συμβολή εμάς των ιδίων. Πάρε και διάβασε το βιβλίο. Θα καταλάβεις κι από μόνος σου κάποια πράγματα. Ο καθένας αντιλαμβάνεται διαφορετικά, έχει τη δική του οπτική γωνία. (όλα αυτά δικά μου είναι, μην ανησυχείς)
    qwerty
    Mέλος
    Mέλος

Δημοσίευση  qwerty Τετ 8 Ιουν - 6:02:39

οκ

αυτο που βλεπω να αξιζει εδω ειναι η θετικη σκεψη,που ειναι σημαντικη απο καθε αποψη

τωρα σχετικα με το βιβλιο εχω να πω απλα αλλο ενα προιον στο καλαθακι με τα προιντα ευτυχιας
    που μεταφερει την ευθυνη απο τον αναγνωστη καπου αλλου..
    καπου ειχα δει γι αυτο,νομιζω ο Tyler Durden το χε κραξει,δεν θυμαμαι καλα

προτεινω σε οποιον εστω σκεφτηκε να αγορασει το συγκεκριμενο προιον ή καποιο παρομοιο να δει το ντοκυμαντερ Η βιομηχανια της ευτυχιας
    θα μαθει χρησιμα πραγματα

με ενα googlaρισμα βρηκα εδω μια γνωμη για το βιβλιο

http://www.metafysiko.gr/?p=4575

epido3os_erastis

Δημοσίευση  epido3os_erastis Τετ 8 Ιουν - 6:48:18

Ναι, διάβασα την κριτική και έχω να σου πω τα εξής:
    Έχω συναντήσει πάρα μα πάρα πολλούς ανθρωπους που το ξέρουν: άλλοι το κατανοούν,
    άλλοι δεν το κατανοούν και άλλοι το κατανοούν μερικώς. Ο συγκεκριμένος "κριτής"
    που αναδύθηκε από το γουγκλάρισμα σου (όπως λες), ανήκει στην τελευταία κατηγορία που είναι η χειρότερη
    Δεν κατανούν επαρκως το νόημα των όσων τους λέγονται και παρανοούν το τι πρέπει να αποκομίσουν από αυτό το βιβλίο
    (που σημειωτέον πρώτα το έκαναν dvd - ντοκιμαντέρ και μετά βιβλίο).

Αυτό που πρέπει να αποκομίσει ο καθένας από μας από αυτό το εξαίσιο βιβλίο είναι
    τα εξής:

(α) έχεις δικαίωμα να επιλέξεις αν θέλεις να το εφαρμόσεις ή όχι (ΠΡΩΤΑ ΑΠ΄ΟΛΑ)

(β) σου μαθαίνει έναν νέο νόμο <<το νόμο της έλξης>>, τον οποίο τον ήξεραν ηγέτες, επιστήμονες
    και διακεκριμένες μορφές, όπως ο Einstein

(γ) ορισμένες μεθόδους ώστε να δουλέψεις μέσα σου τις αλλαγές, ώστε αυτές να βγουν προς τα έξω
    Τα πάντα προέρχονται από μέσα. Η ευτυχία είναι μέσα μας και όχι έξω από εμάς. Απλά πρέπει να ψάξουμε
    περισσότερο για να την βγάλουμε προς τα έξω.

Μπορείς να εφαρμόσεις κάποια πράγματα (σίγουρα κάτι θα λειτουργήσει και για σένα). ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ εξαρτάται από
    το πόσο πολύ πιστεύεις, από το πόσο πολύ είσαι εστιασμένος σε αυτό που θες να πετύχεις.

Έγω την προσωπική μου εμπειρία, γράφω. Εμένα με βοήθησε, με βοηθά και πάντα θα με βοηθά.
    Και γω κάνω λάθη, αλλά μαθαίνω από αυτά και πάντα ανοίγω το βιβλίο σε τυχαία σελίδα και εκεί μου δίνεται
    μαγικά και μαγνητικά (για ένα περίεργο λόγο) η απάντηση, η τροφή για σκέψη, μια υπόδειξη, μια οδηγία
    που θα με βοηθήσει να βρω μέσα μου την απάντηση.
    ρο
    Έγω να βοηθήσω θέλω. Δεν σε ξέρω, δεν με ξέρεις κι όμως τι συμφέρον έχω εγώ δημοσιεύοντας αυτό το άρθρο σε μια ιστοσελίδα που δεν ξέρω κανένα και σε ένα φόρουμ που μόλις πριν λίγο καιρό έγινα μέλος??? Σκέψου το λίγο

Η ανεύρεση της κριτικής αυτής που βρήκες δεν ευσταθεί. Στηρίζεται σε αρνητική θεώρηση τον πραγμάτων.
    Τη μη-δράση δεν την αντιλήφθηκε σωστά. Το βιβλίο την εξηγεί πλήρως. Υπάρχει μεγάλη διαφορά στην εμπνευσμένη δράση και στην αναγκαστική δράση. Την πρώτη την νιώθεις στην καρδιά σου, σου βγαίνει αβίαστα, αυθόρμητα, χωρίς κόπο και σκέψη, άγχος ή φόβο,
    ενώ την δεύτερη την κάνεις με το ζόρι. "να πάρει πρέπει να το κάνω αυτό, είναι ανάγκη;" "φοβάμαι τι θα γίνει μετά" και όλο αυτό το αρνητικό συναίσθημα.

Πρέπει να είσαι και λίγο "σικκιμετζής", όπως λέμε εμείς οι Κύπριοι. Δηλαδή να είμαστε αυθόρμητοι, όπως μας βγει εκείνη την ώρα. Οχι να το μελετάμε, να το φιλοσοφούμε και να το σκαλίζουμε όλη την ώρα.

Δεν πλουσιεύει κανείς εις βάρος του άλλου, δε φτωχαίνει κάποιος και την ίδια στιγμή πλουσιεύει κάποιος άλλος. Στο σύμπαν υπάρχει αφθονία
    πλούτος αγαθών. Τίποτα δε λείπει. Απλά ισως πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο για να την ανακαλύψουμε. Όταν μες στη σκέψη σου στριφογυρίζει η έλλειψη για κάτι, πώς θα έχεις εσύ αφθονία. Υπάρχει ο νόμος αιτίας και αποτελέσματος. Αιτία μπορεί να είναι μια σκέψη, μια συμπεριφορά, μια αντίληψη και αποτέλεσμα η επιτυχία σε κάτι ή η αποτυχία. Όλα έχουν το σκοπό τους...

Μην ενστερνίζεσαι τις απόψεις του κριτή αυτού. Είναι απόψεις ημιμάθειας (μαθαίνει λαμβάνοντας υπόψη τα μισά των μισών, ω απόλυτο μηδέν)
    Η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια να ΞΈΡΕΙΣ πάντα

qwerty
    Mέλος
    Mέλος

Δημοσίευση  qwerty Τετ 8 Ιουν - 6:54:12

epido3os_erastis έγραψε:
    (β) σου μαθαίνει έναν νέο νόμο <<το νόμο της έλξης>>, τον οποίο τον ήξεραν ηγέτες, επιστήμονες
    και διακεκριμένες μορφές, όπως ο Einstein

ο νομος που λες στηριζεται στο αποφθεγμα του κοελο
    που ηταν και χαρτοπαιχτης btw

ειναι απλα μαρκετινγκ
    epido3os_erastis

Δημοσίευση  epido3os_erastis Τετ 8 Ιουν - 7:40:39

Αν ήταν χαρτοπαίκτης ο Κοέλο, φίλε μου, αυτό δεν το ξέρω.
    Αλλά είναι παντελώς άσχετο Η χαρτοπαιξία είναι ένα αρρωστημένο πάθος.
    Όμως, δε σημαίνει ότι ο χαρτοπαίκτης δε γνωρίζει πράγματα. Ίσως ένας άνθρωπος
    βουτηγμένος στο αρρωστο του πάθος να γνωρίζει περισσότερα και από έναν
    πετυχημένο επιχειρηματία. Ο επιχειρηματίας μπορεί να είναι απασχολημένος μονίμως με τις δουλειές
    του την ώρα που ένας χαροπαίκτης μπορεί να παίρνει τα πρωτεία στον έρωτα, να έχει το γυναικομαγνήτη
    η π...α του να είναι σε συνεχή και αεικίνητη λειτουργία...

Πάντως, όταν θέλουμε κάτι πάρα πολύ, ολόκληρο το Σύμπαν συνωμοτεί για να το αποκτήσουμε
    Αυτό σημαίνει ότι: όταν θέλουμε διακαώς κάτι, το πιστεύουμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας και του "είναι" μας
    τότε το σύμπαν μας βοηθά, μας στηρίζει, μας δίνει τις οδηγίες, τις υποδείξεις, τις κινήσεις και τις ενέργειες
    που πρέπει να κάνουμε για να οδηγηθούμε στο στόχο μας. Από μας εξαρτάται, πρέπει να ακούμε αυτή την εσωτερική
    φωνούλα μέσα μας που μας λέει στον καθένα από μας: "αξίζεις και εσύ να είσαι ευτυχισμένος, αξίζεις να έχεις κι εσύ
    το σπίτι/το αυτοκίνητο/τις γυναίκες που θέλεις" και ας υψώσουμε τεράστια τείχη στις εξωτερικές φωνές (συγγενείς, ΜΜΕ, διαδίκτυο,
    άστοχες κριτικές από τον καθε ένα).'Η καλύτερα ας γίνουν αυτές οι φωνές η υπενθύμιση μας να πεισμώσουμε στο να τα καταφέρουμε.
    Ας μην πούμε μάλλον θα έχουν δίκαιο ή είναι δύσκολο ή πως θα το καταφέρω αφου δεν "το έχω" και ας προσπαθήσουμε να βρούμε τη δύναμη να συνεχίσουμε να πιστεύουμε... Ας μην τα παρατάμε. Εγώ πιστεύω ότι "ο επιμένων (με οποιοδήποτε τρόπο σε κάτι), πάντα νικά"... Η επιλογή είναι δική μας...
    epido3os_erastis

Δημοσίευση  epido3os_erastis Τετ 8 Ιουν - 14:10:01

Διαβάζοντας την κριτική του ξανά και πιο ολοκληρωμένα
    και με πιο πολλή προσοχή, φίλε qwerty, συνειδητοποιώ και καταλήγω στο συμπέρασμα
    ότι αυτός ο άνθρωπος δεν έχει καταλάβει απολύτως τίποτα από "το Μυστικό".
    Είναι ημιμαθής και αρνητικός. Συνέχεια εστιάζει στις εξωτερικές αρνητικές συνθήκες.
    Δεν πιστεύει ότι μπορεί να κατορθώσει τίποτα και ότι δε θα το καταφέρουν ουτε κι οι άλλοι.
    Εμείς, ο καθένας από μας είναι υπεύθυνος για τη ζωή του, υπεύθυνος για τις πράξεις του.
    Ο καθένας παίρνει αυτό που πιστεύει ότι του αξίζει. Όλοι αξίζουν κάτι καλύτερο. Αν, όμως, κάποιος δεν πιστεύει
    ότι το αξίζει τότε η πίστη του δε θα τον βοηθήσει να έχει αυτό που θέλει γιατι ουσιαστικά δεν έχει πίστη μέσα του
    για κάτι. Η πίστη είναι η φλόγα που καίει μέσα μας, η φωνή που μας δίνει ελπίδα και κουράγιο για να προχωρήσουμε.
    Τέτοιοι άνθρωποι είναι τα παραδείγματα προς αποφυγή (οι σκέψεις του κυρίως). Ανήκει βασικά στις εξωτερικές φωνές
    (που ανέφερα πιο πάνω), σ' αυτές τις φωνές που πρέπει να γίνονται υπενθύμιση να σκεφτόμαστε πιο θετικά και πιο δυνατά.
    Η θρησκεία μας λέει "ό,τι ζητήσεις στις προσευχές σου αυτό θα λάβεις". Και είναι όντως αλήθεια αυτό. Αλλά πρέπει κανείς να διακατέχεται
    από αυτήν την άσβεστη φλόγα πίστης. Αν κάποιος προσπαθεί να μας τη σβήσει, ε τότε εμείς πρέπει να προσπαθήσουμε διπλά να την ενισχύσουμε ή να την ανάψουμε και πάλι. Δεν πρέπει να επηρεαζόμαστε από τις αρνητικές εξωτερικές συνθήκες (φτώχεια, πείνα, οικονομική κρίση, δυστυχία,θάνατος, αρρώστιες) αλλά να δίνουμε σημασία στις εσωτερικές συνθήκες, δηλ. στο τι επικρατεί μέσα μας (συναισθηματικός κόσμος, σκέψεις, αντιλήψεις, νοοτροπία, εμπιστοσύνη στον εαυτό μας, αυτοπεποιθηση). Εκεί είναι η απάντηση. Η μεγαλύτερη δύναμη σ' αυτόν τον κόσμο είναι η ΑΓΑΠΗ. Αυτή μετακινεί βουνά, γκρεμίζει τείχη και μας βοηθά να φτάσουμε στη δική μας Ιθάκη, στο τόπο (κατάσταση) για τον οποίο εμείς νιώθουμε μεγάλη νοσταλγία για να πατήσουμε τα άγια χώματα του (επίτευξη στόχων, ονείρων)...

Το λέει και το τραγούδι της Βίκη - Λέανδρος: "Ψάξε στην καρδιά σου να βρεις το μυστικό σου που χρόνια ζητάς"
    Γιατί όντως εκεί μέσα σε αυτό το κουτί που λέγεται "καρδιά" υπάρχουν οι απαντήσεις για ΟΛΑ, χωρίς εξαίρεση.
    "Μη βασίζεσαι στη λογική. Η λογική θα σε πάει από το Α στο Β. Το συναίσθημα και η φαντασία θα σε πάει παντού"

Ποιος σου φαίνεται να σε πείθει περισσότερο, φίλε μου qwerty;;;; =)
    Άμα έχεις και άλλες απορίες, θα χαρώ να σου τις λύσω...
    Αν δε σε κάλυψα, μου λες, φίλε μου... =)
    qwerty
    Mέλος
    Mέλος

Δημοσίευση  qwerty Πεμ 9 Ιουν - 2:23:16

βρε δεν ειναι ο ανθρωπος που εκανε την κριτικη αρνητικος
    εσυ εισαι πολυ θετικος

δεν εχω κατι αλλο να συμπληρωσω σχετικα,
    ακουστικε και η αλλη αποψη,αποιος θελει κρινει και παρνει
    epido3os_erastis

Δημοσίευση  epido3os_erastis Πεμ 9 Ιουν - 6:27:00

Καλύτερα πολύ θετικός παρά να βλέπω κυρίως την άσχημη πλευρά
    των πραγμάτων. Δε λέω, η αλήθεια είναι οτι χρειάζεται να τα βέπουμε και λίγο
    από την αρνητική τους πλευρά ΜΟΝΟ, όμως, για να έχουμε μέτρο σύγκρισης
    με τη θετική. Και πάλι είναι θέμα επιλογής... Εσύ πώς επιλέγεις να βλέπεις τα πράγματα;;;
    Ψάξτο λίγο μέσα σου... Οι αποφάσεις σου καθορίζουν τη ζωή σου ΠΑΝΤΑ.
    Επίλεξε ορθά και σοφά πώς θα περνάς την υπόλοιπη ζωή σου!!! Εσύ κρατάς
    το τιμόνι της ζωής σου, εσύ είσαι ο φάρος και η πυξίδα σου, εσύ καθοδηγείς τον εαυτό σου
    στη λύση ή στο αδιέξοδο. Πρόσεχε τι σκέφτεσαι, τι λες, τι πράττεις. Όλα γυρνάνε πίσω σου (θετικά ή αρνητικά)
    Σου προτείνω να αναθεωρήσεις λίγο τη στάση ζωής σου. Τα πράγματα θα γίνουν ευκολότερα, αν αλλάξεις
    τον τρόπο σκέψεις σου. Θα το νιώθεις κι εσύ. Μόνο και μόνο που διάλεξες τη συγκεκριμένη κριτική αντί να βρεις μια θετικη
    κριτική (εκτός απ'τη δική μου), αυτό από μόνο του δηλώνει ότι είσαι δύσπιστος και διστακτικός. Γι' αυτό, φίλε μου,
    φρόντισε να αλλάξεις τρόπο σκέψης. Φωνές αρνητικής χροιάς ή έστω αρνητικού τόνου, πνίγε τις αμέσως. Σε επηρεάζουν
    υποσυνείδητα και κατ΄επέκταση και τη ζωή σου. (ΘΥΜΗΣΟΥ: το υποσυνείδητο δεν αντιλάμβάνεται αν αυτά που λες
    είναι αλήθεια ή ψέματα, θετικά ή αρνητικά, αστεία ή σοβαρά. Εφόσον τα λες ή τα κάνεις, το υποσυνείδητο αντιλαμβάνεται ότι τα θες
    και σε φέρνει αντιμέτωπο με αυτό)...
    amor-1

Αριθμός μηνυμάτων : 28
    Ημερομηνία εγγραφής : 19/02/2011

THE SECRET (TO MYΣTIKO)  Empty THE SECRET(ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ)

Δημοσίευση  amor-1 Πεμ 9 Ιουν - 7:55:04

Υπαρχει και ελευθερο,για οποιον ενδιαφερεται,στο διαδυκτιο http://www.filestube.com/r/rhonda+byrne+ebook+download
    qwerty
    Mέλος
    Mέλος

Δημοσίευση  qwerty Παρ 10 Ιουν - 0:45:23

epido3os_erastis έγραψε:Καλύτερα πολύ θετικός παρά να βλέπω κυρίως την άσχημη πλευρά
    των πραγμάτων. Δε λέω, η αλήθεια είναι οτι χρειάζεται να τα βέπουμε και λίγο
    από την αρνητική τους πλευρά ΜΟΝΟ, όμως, για να έχουμε μέτρο σύγκρισης
    με τη θετική. Και πάλι είναι θέμα επιλογής... Εσύ πώς επιλέγεις να βλέπεις τα πράγματα;;;
    Ψάξτο λίγο μέσα σου... Οι αποφάσεις σου καθορίζουν τη ζωή σου ΠΑΝΤΑ.
    Επίλεξε ορθά και σοφά πώς θα περνάς την υπόλοιπη ζωή σου!!! Εσύ κρατάς
    το τιμόνι της ζωής σου, εσύ είσαι ο φάρος και η πυξίδα σου, εσύ καθοδηγείς τον εαυτό σου
    στη λύση ή στο αδιέξοδο. Πρόσεχε τι σκέφτεσαι, τι λες, τι πράττεις. Όλα γυρνάνε πίσω σου (θετικά ή αρνητικά)
    Σου προτείνω να αναθεωρήσεις λίγο τη στάση ζωής σου. Τα πράγματα θα γίνουν ευκολότερα, αν αλλάξεις
    τον τρόπο σκέψεις σου. Θα το νιώθεις κι εσύ. Μόνο και μόνο που διάλεξες τη συγκεκριμένη κριτική αντί να βρεις μια θετικη
    κριτική (εκτός απ'τη δική μου), αυτό από μόνο του δηλώνει ότι είσαι δύσπιστος και διστακτικός. Γι' αυτό, φίλε μου,
    φρόντισε να αλλάξεις τρόπο σκέψης. Φωνές αρνητικής χροιάς ή έστω αρνητικού τόνου, πνίγε τις αμέσως. Σε επηρεάζουν
    υποσυνείδητα και κατ΄επέκταση και τη ζωή σου. (ΘΥΜΗΣΟΥ: το υποσυνείδητο δεν αντιλάμβάνεται αν αυτά που λες
    είναι αλήθεια ή ψέματα, θετικά ή αρνητικά, αστεία ή σοβαρά. Εφόσον τα λες ή τα κάνεις, το υποσυνείδητο αντιλαμβάνεται ότι τα θες
    και σε φέρνει αντιμέτωπο με αυτό)...

μν παραμυθιαζεσαι φιλε
    μν τσιμπας με ψεματα
    epido3os_erastis

Δημοσίευση  epido3os_erastis Παρ 10 Ιουν - 8:18:44

Μην ανησυχείς, φίλε μου. Δεν παραμυθιάζομαι. Ξέρω πολύ καλά τι λέω και πώς
    το λέω. Πώς θα μπορούσαν να είναι ψέματα οι γνώσεις από προσωπικές εμπειρίες.
    Η μεγαλύτερη γνώση είναι η εμπειρία. Και ό,τι σου μοιράστηκα μαζί σου σε αυτήν οφείλεται.
    Έχει καιρό που ασχολούμαι με την ψυχολογία, λες να μην ξέρψ τι λέω;;;
    Εσύ προσπάθα να αναθεωρήσεις λίγο τα πράγματα στη ζωή, γιατί δε θα ανακάμψεις ποτέ άμα διατηρείς
    τέτοιο σκεπτικό...

Υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να με ενθαρρύνουν, όμως, σε αυτά τα θέματα κι όχι να με στρέψουν στην αρχή,
    πίσω δηλ. στο μηδέν. Δεν το επιτρέπω σ' έμενα αυτό. Συνήθως οι άλλοι πείθονται από μένα
    (βλέπεις, σπουδάζω και δικηγόρος) αλλά και πάλι είμαι αρκετά σοφός πιστεύω, για να αφήνω τα πράγματα στην κρίση των άλλων.
    Δεν μου αρέσει να τους πιέζω σε κάτι. Έχουν μυαλό, ας καταλάβουν. Ο,τι η αρνητικότητα και έλλειψη εμπιστοσύνης στον εαυτό τους, στο Θεό
    (κάποιοι), στην αφθονία του σύμπαν, δε βοηθά να εξελιχθούν, μένουν στάσιμοι και έρμαιο του κόσμου.

Λένε κάποιοι (οι περισσότεροι) :"Μα υπάρχει πέινα". "Δεν τα βγάζουμε πέρα". "Δε θα τα καταφέρουμε ποτέ". "Δε βλέπεις το γείτονα (τον τάδε, την τάδε) που δεν μπόρεσε να..."

Ε, και λοιπόν;

Επειδή οι άλλοι δεν μπόρεσαν, σημαίνει ότι δεν μπορώ κι εγώ; Επειδή αυτοί θέλουν να πέσουν στο γκρεμό, στο βούρκο
    πρέπει να πέσω κι εγώ;;; Ο καθένας ό,τι ξέρει, λέει !!!

Τα πάντα είναι εφικτά!!! Γιατί αν το θέλεις, τότε ΜΠΟΡΕΙΣ, ΜΠΟΡΕΙΣ, ΜΠΟΡΕΙΣ !!! Αυτό είναι εγγυήση. Πίστεψε περισσότερο στις δυνάμεις σου

Τρία είναι τα στάδια της αλλαγής στη ζωή σου:

(α) ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ : υπάρχει κάτι που θέλω να αλλάξω

(β) ΑΠΟΔΟΧΗ : πίστη/εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σου, αποδοχή των δυνατοτήτων σου : μπορώ να το αλλάξω

(γ) ΔΡΑΣΗ : εγώ θα το αλλάξω (κανένας δεν μπορεί να το αλλάξει για μένα. ΜΟΝΟ εγώ)

Θα μπορούσα να σου μιλώ μέχρι το πρωί. Αλλά σ' εσένα αφήνω την επιλογή: Θέλεις να ακούσεις κάτι που μπορεί να σε βοηθήσει σε ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ φάση της ζωής σου κι αν περνάς;;;

ή

Θέλεις να ακούσεις τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες που είναι φαύλος κύκλος και οδηγουν πίσω στην απελπισία και τη μιζέρια.

Διαθέτεις αρκετή σοφία μέσα σου για να καταλάβεις τι εννοώ. Αναζήτα την μέσα σου... Εκεί θα τη βρεις. ΟΧΙ έξω σου.
    Το έξω είναι αποτέλεσμα του μέσα ΠΑΝΤΑ. ΠΑΝΤΑ. ΠΑΝΤΑ και έτσι θα είναι για μια ζωή. Στην αιωνιότητα των αιωνιοτήτων.
    TRUST ME. I know. Έχω περάσει πολλά για να φτάσω εδώ που είμαι τώρα. Παλιά δεν μπορούσα να συμβουλέψω τον εαυτό μου και τώρα
    μπορώ και βρίσκω τη δύναμη να συμβουλεύω και τους άλλους και δεν ήξερα ότι την είχα μέσα μου τόσον καιρό.

Ψάξε και εσύ με το σωστό τρόπο όμως και θα βρεις. Η αναζήτηση πάντα κάτι βγάζεισ την επιφάνεια !!!

Γκόμενες πολλές, λεφτά πολλά, γνώση πολλή ("γηράσκω αεί διδασκόμενος" = γερνώ πάντοτε μαθαίνοντας)
    υγεία πολλή (καρκινοπαθείς που βρήκαν τη δύναμη και ανέκαμψαν)

θάλασσα, αέρας, φύση, λουλούδια, οξυγόνο = ΟΛΑ φτιαγμένα για να εξυπηρετούν τον άνθρωπο (ηρεμία, γαλήνη, ανασυγκρότηση)

Τα πάντα είναι σε αφθονία. Τίποτα δε λείπει. Όλα είναι εδώ για μας. Απλά πρέπει να ανοίξουμε τα μάτια μας και να τα δούμε.

Λοιπόν, φίλε μου, ΕΣΥ ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙΣ;;; Διάλεξε σοφά αυτή τη φορά...
    qwerty
    Mέλος
    Mέλος

Δημοσίευση  qwerty Τετ 15 Ιουν - 4:39:33

epido3os_erastis έγραψε: Διάλεξε σοφά αυτή τη φορά...

χααααααααααα Laughing
    δεν τσιμπαω..
    προσπαθειος να με χειραγωγησεις αυτην την στιγμη με αυτο που λες,οπως το γραφεις Rolling Eyes
    δεν πειραζει
    epido3os_erastis

Δημοσίευση  epido3os_erastis Τετ 15 Ιουν - 4:53:33

Όχι, απλά σε συμβουλεύω, φίλε μου.
    Κανείς δεν επηρεάζει την κρίση μας εκτός κι αν του το επιτρέψουμε.
    Με αυτά μου τα λόγια σε κατευθύνω προς ένα ευεργετικό σκεπτικό,
    αλλά το αφήνω πάνω σου. Εξάλλου, δεν είμαι εκεί για να σε αναγκάσω να το πιστεύεις,
    αλλά και να ήμουν πάλι δε θα το έκανα, πολιτισμένοι άνθρωποι είμαστε.
    It's up to you!!! You decide for your own life, no everybody else!!!
    Canello
    Mέλος
    Mέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 255
    Ημερομηνία εγγραφής : 17/03/2010

Δημοσίευση  Canello Τρι 21 Ιουν - 2:19:55

Το "The Secret" είναι παλίο...και είναι πιο πολύ γυναικείο...

Διάβασε το "The Answer" αν σου αρέσουν τέτοιου είδους βιβλία...είναι πολύ καλύτερο..του John Assaraf και ενός άλλου που δε θυμάμαι
    το όνομά του...πάνε δυο τρία χρόνια που το έχω διαβάσει...
    gorginos
    Mέλος
    Mέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 223
    Ημερομηνία εγγραφής : 30/04/2009
    Τόπος : Αθηνα

Δημοσίευση  gorginos Τρι 21 Ιουν - 7:01:19

Canello έγραψε:Το "The Secret" είναι παλίο...και είναι πιο πολύ γυναικείο...

Διάβασε το "The Answer" αν σου αρέσουν τέτοιου είδους βιβλία...είναι πολύ καλύτερο..του John Assaraf και ενός άλλου που δε θυμάμαι
    το όνομά του...πάνε δυο τρία χρόνια που το έχω διαβάσει...
    Μπορεις να πεις λεπτομερειες για οποιον θελει να το διαβασει; (Ειδος,συγγραφεας,αν βγαινει σε ελληνικα,κτλπ.)
    epido3os_erastis

Δημοσίευση  epido3os_erastis Τρι 21 Ιουν - 13:47:39

Τι λέτε, ρε παιδιά. Παλιό το <<the secret>>??? Του 2006 είναι...
    Γυναικείο??? Απευθύνεται σε όλους.
    Please, δείτε το DVD του <<the secret>> και σταματήστε να λέτε μαλακίες.
    Όμως, θα διαβάσω και το <<the answer>> για να δω τι λέει...
    Το <<the secret>> με έχει βοηθήσει πάρα πολύ από τον καιρο που το έμαθα
    (2 χρόνια τώρα) και έχει βοηθήσει πάρα πολλούς στους οποίους το έχω δώσει.
    Κανένας μέχρι τώρα δε βρέθηκε για να μου πει ότι δεν τον έχει βοηθήσει
    και έρχεστε εσείς από το πουθενά να το ακυρώσετε. Ιδέα δεν έχετε. Ούτε και πολύ ψαγμένα άτομα είσαστε.
    Άνθρωπος που δε λέει και αυτό καλό είναι (τη στιγμή που είναι) αλλά θέλω να μάθω και αυτό...
    μάλλον το καλό του δεν το θέλει...
    Αρχίστε να ψάχνεστε ποιοτικά σε κάποια πράγματα και φτάνει να κρίνετε στηριζόμενοι στο δήθεν <<δεν το έπιασα>>.
    <<Αν δεν το πιάσατε, δε φταίμε εμείς! Bo consept>>...

Από τούδε και εις το εξής μόνο συμπληρωματικές προτάσεις θα δέχομαι από σας και όχι προτάσεις αντικατάστασης...
    εάν βέβαια γίνομαι αντιληπτός!!!
    Canello
    Mέλος
    Mέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 255
    Ημερομηνία εγγραφής : 17/03/2010

Δημοσίευση  Canello Πεμ 23 Ιουν - 1:53:58

Δεν το ακυρώνω, αναγνωρίζω ότι είναι πολύ καλό...απλά λέω ότι είναι παλιό...και προτείνω κάτι πιο καινούριο, για να είμαστε και updated!

Το "Τhe Answer" είναι ενός από τους συγγραφείς του The Secret ,του John Assaraf...

Γκουγκλάρισέ το και θα δεις..

Παρόμοια θέματα

-

Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Σαβ 23 Νοε - 3:25:02